Ma extra olcsón tudtam beszerezni egy egész kellemes adag olívabogyót a kedvenc helyemen, szóval gondolkodás nélkül választottam ezt a szuper könnyű és laktató receptet. 
Egyszerűen imádni fogod ezt a receptet, ha unod a szendvicseket. Vidd magaddal melóba, a suliba, vagy csak kiránduláshoz.. Mindenhol imádni fogják! 

Hozzávalók:

Tapenádhoz: 

  • Egy gerezd fokhagyma.
  • Három csésze olajbogyó. (Ez lehet fekete és zöld olajbogyó keveréke)
  • Egy piros paprika. (Lehetőleg előtte süssük meg az extra ízekért)
  • Egy evőkanál olívaolaj.
  • Fél teáskanál tengeri só.
  • Fél teáskanál fekete bors.
  • Kettő evőkanál citromlé.

Az elkészítése:

  • A fokhagymát pépesítjük a robotgépben, adjuk hozzá az olajbogyót, és a sült paprikát. Öntsük hozzá az olívaolajat, és a fűszereket. 
  • Amikor minden benne van, egy kevés citromlével meglocsoljuk és kezdődhet az aprítás! (Egészen addig amíg az olajbogyók apró darabokra nem esnek szét)
  • Egy tálban dobjuk össze a salátát. Az elkészült  tapenádét keverjük össze egy adag rukkolával. 
  • A félbevágott pitát óvatosan megpiritjuk, és elkezdjük megkenni a belső oldalait a humusszal. 
  • Végül az elkészült salátánk is mehet bele!