Ma extra olcsón tudtam beszerezni egy egész kellemes adag olívabogyót a kedvenc helyemen, szóval gondolkodás nélkül választottam ezt a szuper könnyű és laktató receptet.
Egyszerűen imádni fogod ezt a receptet, ha unod a szendvicseket. Vidd magaddal melóba, a suliba, vagy csak kiránduláshoz.. Mindenhol imádni fogják!
Hozzávalók:
Tapenádhoz:
- Egy gerezd fokhagyma.
- Három csésze olajbogyó. (Ez lehet fekete és zöld olajbogyó keveréke)
- Egy piros paprika. (Lehetőleg előtte süssük meg az extra ízekért)
- Egy evőkanál olívaolaj.
- Fél teáskanál tengeri só.
- Fél teáskanál fekete bors.
- Kettő evőkanál citromlé.
Az elkészítése:
- A fokhagymát pépesítjük a robotgépben, adjuk hozzá az olajbogyót, és a sült paprikát. Öntsük hozzá az olívaolajat, és a fűszereket.
- Amikor minden benne van, egy kevés citromlével meglocsoljuk és kezdődhet az aprítás! (Egészen addig amíg az olajbogyók apró darabokra nem esnek szét)
- Egy tálban dobjuk össze a salátát. Az elkészült tapenádét keverjük össze egy adag rukkolával.
- A félbevágott pitát óvatosan megpiritjuk, és elkezdjük megkenni a belső oldalait a humusszal.
- Végül az elkészült salátánk is mehet bele!